fredag 26 april 2013

Avsnitt 7 - BIOlogiska Stickningar


Då var det fredag och vad passar bättre än lite fredagsmys med Stick With Us Podcast?

I denna veckans avsnitt träffas Maria och Anna och pratar film och stickning och serier och stickning och stickning inspirerade av film och serier.

Vi börjar med att prata om allas vår Tant Kofta, Marias färdiga bomullskofta, den påbörjade i samma mönster och Annas randiga Spring Tulip. Anna har också maskat av glassmössan som hon har stickat i handspunnet och Drops Muskat och inget annat. Hon har också påbörjat koftan handspunnet garn hon pratat om i ett tidigare avsnitt samt tragglar vidare på sina skewsockar,

Vi pratar om mönster baserade på Sagan om Ringen-triologin, Liz Abinante och Arrested Developement som finns på Netflix. Maria är lite hooked på The Fünke Collection som innehåller Lindsay, Tobias och Maeby. Mönstret på Lindsaysockarna liknar Honeybeekoftan och både Anna och Maria lovordar Bletchley Circle som går på SVT-play t o m 1/5. Missa inte! Här kan ni njuta av fina bilder!

Maria tipsar om tidningen Jane Austen Knits som finns digitalt på Interweave Knits och Zinio. De pratar också Harry Potter och pratar om mrs Weasley och hennes Coat of many colors.

Svinröven blommar i Botaniska i Göteborg!

Maria har besökt Universal's Islands of Adventure i Orlando där man kan besöka The Wizarding World of Harry Potter. De jämför också Disneylands på olika platser i världen.

De tipsar om Gale socks och Primrose och pratar om Bonesmönstren med Saroyan, Temperance och Traveling Woman. Anna berättar om Hungerspelen för en helt nollställd Maria och tipsar om flätporr i cowlen Under Cover of Midnight Hooded Cowl. Det tipsas även om Lothlorien Cape, Cloudette Cardigan, Galadriels Mirror och Lark Rise. Maria tipsar även om serien From Lark Rise to Candleford som också finns på Netflix.

Veckans garn är Opal som görs i både standard, sport, handfärgat och Harry Potter. Maria har stickat sina Riot of Color i Opal och de utfärdar också en varning mot Spud & Cloë Fine och Arwetta och Anna nämner sina Pointelle som ska brännas på valborgsbål.

De pratar Pickles och Pickles KAL igen och Maria vill göra en Drømmegenser och de pratar Magasin Duetts Angora Merino.

Missa inte utlottningen! Kommentera här på bloggen vilka serier/ filmer ni inspireras av eller tipsa om liknande mönster så kan ni vinna Annas fina mönster Elizabethian!

Vinnaren dras den 2/5 kl 18 och publiceras i show notsen nästa vecka.

Det var ingen tävling förra veckan men däremot fick ni rabatt på alla Kirsten Kapurs mönster! Detta erbjudandet gäller fortfarande, lyssna på förra veckans avsnitt för att ta del av rabattkoden. Sista dagen är 3/5!

Det var allt för denna gången! Ha en härlig helg!

//Stick With Us Podcast Crew

6 kommentarer:

 1. Jag är en riktig nörd när det gäller tv-serier, och inspireras rätt mycket av Doctor Who. Jag har gjort ett helt gäng broderier med inspiration från serien, och även virkat en del amigurumis med figurer därifrån. Jag har även planer på att sticka den fantastiska Doctor Who-halsduken vid något tillfälle (bild här, för alla som inte sett denna fantastiska skapelse: http://www.google.se/imgres?imgurl=http://dreamweaverartsncrafts.files.wordpress.com/2012/07/dr-who-scarf.jpg&imgrefurl=http://dreamweaverartsncrafts.wordpress.com/2012/07/02/dr-who-scarf-project-31-2/&h=480&w=400&sz=67&tbnid=1aLaiuWI48sIaM:&tbnh=85&tbnw=71&zoom=1&usg=__DVAWyuagkLapLu7JZck3l7ppkcE=&docid=F-OYq-6tKBdI8M&sa=X&ei=-2t8UaagB4Ot4ATwz4CIDQ&ved=0CEsQ9QEwBA&dur=585).
  Annars inspireras jag också en hel del av Harry Potter, och är bland annat med i en underbar grupp på Ravelry, kallad Harry Potter knitting and crochet house cup (förkortat HPKCHC), där jag och en massa andra underbara HP-fans träffas och tävlar, indelade i de fyra elevhemmen förstås! :)
  //Carin

  SvaraRadera
 2. Eftersom jag inte kan titta på Bletchley Circle på svt-play från Frankrike upptäckte jag att alla delarna går att titta på i sin helhet på youtube! Kolla in här!

  SvaraRadera
 3. Har man en son som gillar Harry Potter skall han naturligtvis ha en rödgul halsduk vilket jag gjorde föe en sisådär 5-6 år sen. Har även gjort en cape ur Vampire Knitting o lyssnade mig igenom alla böcker av twilight i ett svep under tiden jag stickade. Älskar oxå att kolla in miss Marples fina stickningar i filmerna:-)

  SvaraRadera
 4. Jag stickar också från TV-serien Doctor Who. Det ska bli ett par strumpor till min dotter, för det är hon som är nörden i det här fallet. Själv har jag inte sett något avsnitt ännu. Men det kanske blir av när jag stickat färdigt strumporna...
  Strumporna heter Tardis socks tribute och finns som gratismönster på Ravelry, förstås! :-) Där finns också en massa andra mönster med anknytning till serien.

  SvaraRadera
 5. I The Killing har dom riktigt snygga tröjor. Ska nog kolla om det finns mönster någonstans. Sen ser jag fram emot filmen The Friday Night Knitting Club, med Julia Roberts.

  SvaraRadera
 6. Jag inspireras väldigt mycket av den gamla 90-talsserien Road to Avonlea. En kanadensisk som utspelar sig på Prince Edward Island i början på 1900-talet. Den gick på tv4 på eftermiddagarna på 90-talet och är helt fantastisk! I den finns det massa stickat och virkat, både tröjor, mössor, baskrar, sjalar, you name it! En bildgoogling ger tyvärr inte så mycket prov på detta, men den är väl värd att se ska jag säga!

  SvaraRadera