fredag 19 april 2013

Avsnitt 6 - Ett spetsat avsnitt

Nu var det fredag igen! I veckans avsnitt pratar en förkyld Maria och en sluddrig Emma om SPETS!

Maria har maskat av sin bomullskofta som ännu inte har något namn. Den är stickad i Pakucho bomull ur Tant Koftas koffert. Emma har massproducerat 14 kragar och minst ett dussin glasunderlägg. Dessutom har hon hunnit sticka om kroppen på sin Tappan Zee.

Maria skäms lite över sin försummade Peasy till sin arma moder och Emma har påbörjat en Lobelia och stickar vidare på sin Downton Pullover. Maria visar stora antydningar till att vara stickskadad då hon kan gissa rätt på garnet Mirasol. Emma stickar även en sjal i Manos Serena (som faktiskt blir avmaskad under redigeringen).

Maria har varit i Florida och botaniserat bland blåhåriga damer och garnbutiker. Hon har bestökt A good yarn i Sarasota där hon har köpt MadelineTosh Merino Light (och inte Vintage Merino) och Shibui sock. Hon har även besökt den mindre bra The Black Sheep i Orlando där hon efter mycket om och men grävde fram en härva MalabrigoSock iallafall och på den betydligt bättre Knit & Stitch i Cocoa Beach som erbjöd med Madelinetosh och Frog Tree Pediboo. Hon handlade också stickor: ChiaoGoo Red Lace och Addi Turbo och Addi Sock Rockets i brist på Signature's.

Vi vältrar oss i spets och diskuterar Saroyan som både Emma och Maria har stickat, Solution som Emma har stickat och Sevillano. Maria tipsar om boken Knitted Lace of Estonia. Hon nämner även sin Crystal Chandalier Shawl som ett exempel på dubbelsidig spets. De nämner även att Wollmeise är ett hyvens spetsstickningsgarn och Master of Wollmeise är ju ändå KatLinn! Maria jobbar på en "sticka på engelska guide" under helgen som det ska länkas till här när den är klar.

Veckans designer är Kirsten Kapur som Maria har teststickat både Euphrosyne, Lispenard och Mod mittens för. Hon är så generös att hon delar med sig av en rabattkod på 20% till alla lyssnare! Koden får man om man lyssnar och den gäller t o m 3:e maj och kan användas hur många gånger man vill. Ni hittar hennes mönster här och hennes blogg här.

Våra ravelryfavoriter denna veckan är Euphrosyne av Kirsten Kapur, Emma Lace Sweater av Sami Kaplan, Miralda av Nancy Bush som Maria har stickat inte bara en utan två gånger, Leaf Ella Collar,  alla mönster av Kitman Figuroa i allmänhet och Jaali i synnerhet. Emma tipsar även om Mia Dehmers AdAstra och Not a Drop och Maria avslutar med Ginkgo i trekantig version och rundad version. Vi tipsar om PetraO/Magasin Duett's härliga Supersoft.

Veckans garn är härliga Colinette Jitterbug!

Vi drar förra veckans vinnare av Elins handspunna garn. Grattis YellowLinda! Maila oss på stickithuspodcast (at) gmail (punkt) com så vidarebefordrar vi din adress till Elin.

I kommade vecka ska vi börja med att besöka Sip and Knit och Maria har visst blivit inbjuden av Jeanette till Knit & Run som hon laddar inför. Att "Knit" alltså. "Run" får komma när förkylningen är över.

Det var allt för denna veckan!

Ha en härlig helg!

//Stick with us Podcastgänget

2 kommentarer:

  1. Som vanligt ett härligt och inspirerande avsnitt, ska ta tag i min stash och sätta igång med lite sjalar - vet bara inte om jag kommer att använda dem - vill nog ha en slank som går lätt att snurra runt halsen och inte hänger nedanför rumpan. Har flera garner som nog ska passa - Drops Lace (vit tyvärr - svårt att ha den till vardags känns det som och några Järbo 1-trådigt i härliga färger - turkos, illgrön och mörklila). Vi får se hur det blir.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad glad jag blir att vi lyckats inspirera dig! Jag säger bara: go for it! Jag håller med när det gäller en vit sjal. Jag skulle aldrig kunna ha på mig det men Drops lace är ett jättefint garn till sjalar! Jag har själv stickat en Laminaria i den ljusrosa. Den blir som en pudrig dröm!

      Radera