fredag 5 april 2013

Avsnitt 4 - Garnmissbruk och presentkavalkad
Hej alla underbara vänner! Nu är avsnitt 4 utav Stick with us podcast publicerat. Dagens avsnitt är som vanligt fullproppat och du får höra Eddy och Emma prata om bland annat:

- Vad vi avmaskat sedan sist
- Vad vi stickar på just nu
- Att vara tillsammans med en garnmissbrukare =)
- Våra ravelryfavoriter på veckans tema
- Veckans garntips
- Veckans designer
- Veckans tävling

Och dagens tema är: Presenter och anhörigstickning!

Emma börjar prata om sin Tappan Zee som hon har delat i två bitar för att sticka två nya koftor av. Eddy har avmaskat sin Solution samt sin Lobelia och trots att hon knappt följt mönstret alls är hon supernöjd. Eddy har även plockat upp sin matruchka-kofta igen och är i slutsputen samtidigt som hon börjat på en ny spetskofta som hon kallar black swan och stickas i renaste kashmir. Även Emma har lagt upp för en Lobelia och det sa bli spännande att se huruvida hon följer mönstret eller ej. Emma har även plockat upp ett gammalt ufo nämligen sin Downton pullover som hon stickar i jitterbug.

Vi pratar om hur man kan muta pojkvänner och Emma har stickat en urfin kofta till som pojkvän Loppan. Eddy har istället gett bort ett presentkort till sin pojkvän där han själv fått välja mönster och har valt ut islandströjan Afmaeli som Eddy nu står i startgroparna med. Emma har dessutom virkat massa små blommor man kan ha i kavajslaget och Eddy har stickat flugor i tweed. Dessutom har Eddy gjort ett vantmönster med matchande pannband i argylemönster som hon kallar Duckhunters. Dessutom nämns Eddys mekko-klänning flera gånger och om ni undrar vad detta är så kan ni kika här.

Våra ravelryfavoriter denna veckan gick i temat presenter och Eddy tipsar om halskragen Zuzu's Petals som hon blev så kär i att hon stickade den direkt i ett lyxigt hadfärgat garn från Juno Art Fibre. Emma är förtjust i den stickade blomman Lilja och Cable Kindle Sleave som är ett stickat ipad-fodral. Eddy har även fastnat för ett stickat får på hjul som heter Old fashiond sheep toy och tipsar även om det snabbvirkade lypsyl-fodralet Chapstick lipbalm holder. Emma har hittat Bun and Bow en kombinerad handledsvärmare/hårdonut, hon är även förtjust i spetshårbandet Bow Headband. Eddys sista tips är herrsockorna Fathers new sock men smyger även in ett tips om virkade baby-converse hon själv gjort flera par av. Emma har även kärat ner sig i en designer som heter Alan Dart och hennes favorit är en stickad räv som heter Mr Tod.

Veckans garn är Jaipur Silk Fino från BC-garn som både Emma och Eddy har fått i present. Emma har lagt upp till en Lobelia och Eddy funderar på att sticka Emmas mönster Belle robe.

Veckans designer är smyckesdesignern Andi Javori som gör en massa fina smycken med pärlor i annorlunda material. Våra favoriter är Tiffany Necklace och Toledo Necklace som även finns som armband, och som ligger i Spanien inte i Italien =).

Andi Javori har även skänkt ett mönster till veckans tävling och för att ta chansen att vinna detta så ska man lämna en kommentar här på bloggen och lämna sitt bästa presenttips.
Vinnaren är nu dragen och presenteras 120412
Vi skulle även bli superglada om ni ville gå in och lämna era bästa presenttips på ravelrygruppen så vi kan bygga upp en liten presentbank där.
 

Och i helgen ska Emma besöka stickcafét Sip n Knit och är man sugen på att haka på är det bara att komma dit. Eddy har lyssnat på podcasten Just one more row och blivit inspirerad att starta en stash-o-meter. Vill man haka på denna utmaning hittar man även den i ravelrygruppen.

Och så har det ju blivit dags att dra en vinnare i förra veckans tävling där man kunde vinna ett Stephan West-mönster. Och vinnaren är....*trumvirvel*.... Cmajalisa!!! Stort grattis till dig, maila oss på stickwithuspodcast@gmail.com så ordnar vi ditt pris.

Det var allt för idag. Ha en härlig vecka och happy listening!

två fina halsband av Andi Javori som Eddy och Emma är förtjusta i.

7 kommentarer:

 1. Jag har ju redan kommenterat i ravelrygruppen med ett present-tips, men jag har ju fler på lager. Har man nyfödingar i sin närhet tycker jag att den perfekta presenten är s.k. tågstrumpor! Jag tycker att de ser något quirkie ut, men är söta, och de sitter garanterat kvar på bäbisen! De är roliga att sticka och går snabbt. Både mönstret och historien bakom strumpan finns här: http://soanpysslar.blogspot.se/2008/11/mnster-p-tuulasockan.html

  SvaraRadera
 2. Ååååh, så glad jag blir! Perfekt inledning på helgen, måste jag säga!
  Tack så jättemycket!
  Får ta och leta reda på ett bra garn till den fina sjalen så fort som möjligt, nu. :)
  //Carin

  SvaraRadera
 3. Tack för ett fantastiskt avsnitt! Om en ska sticka till ett litet barn/bebis så har jag ett bra förslag på en underbart söt liten klänning. Den finns på ravelry och heter Little sister's dress (http://www.ravelry.com/patterns/library/little-sisters-dress-kjole-til-lillesster). Den är enkelt och dessutom utan sömmar, perfekt i min mening!

  SvaraRadera
 4. Ännu ett intressant avsnitt! Jag ger oftast vantar som present. Kanske mest för att jag är vantnörd och alltid har ett lager ;)Uppskattad i alla fall.
  En önskan från mig till något avsnitt är om ni vill förklara skillnaden på olika garntyper...worted, bulky, fingering, sportsweight, dk osv.. Jag har ingen koll på vad det betyder även om jag är erfaren stickerska sen många år. // Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska tänka på att försöka göra det i något kommande avsnitt. Vi stickar alla efter engelska mönster och är inte så bra på svenska termer, men vi ska se om vi kan leta upp rätt namn för de här olika tjocklekarna på garn på svenska!

   Radera
 5. Ett presenttips...
  Jag ger gärna bort fingerlösa vantar för jag tycker att de är väldigt användbara och det behövs inte någon exakt passform (bara hyfsat rätt storlek).
  (Fingerlösa vantar = som en tumvante, men bara halv tumme och fria fingrar)
  Själv använder jag fingerlösa vantar vår och höst när det är lite kyligt, men inte motiverat med hela handskar/vantar. Dessutom på vintern när det är riktigt kallt ihop med ett par handskar eller vantar. Slutligen har jag dem ibland inomhus också när jag är lite frusen av mig (bor i ett gammalt hus som läcker värme och har oftast inte mer än 17-18 grader inne vintertid).

  /Stickfia på Ravelry

  SvaraRadera
 6. Hej och tack för kul initiativ med podden! Mitt bästa presenttips till folk med barn (gärna bebisar) är femtimmarskoftan som bla. återfinns i boken "Värma liten". Den går snabbt att göra, och man kan variera den i färg, randning etc. Väldigt uppskattad present! Behöver man något mer snabbstickat till vuxen kan mössa vara bättre. Det går rätt snabbt om man kör runt på rundsticka. /yellowlinda på ravelry

  SvaraRadera