fredag 5 juli 2013

Avsnitt 17 - RaveliciousHej och hjärtligt välkomna till ett nytt härligt avsnitt utav Stick with us podcast! Återigen är det Eddy och Maria som rattar er igenom dagens avsnitt och denna gång på temat Ravelicious! Så håll i hatten, nu kör vi!

Maria har inte stickat alls på sin Flagler utan istället lagt upp en ny sjal i Tant Koftas Filisilk i färgen som de kallar Mandarin som både Eddy och Maria förälskat sig i (även känt som garnet Eddy håller gisslan i sin Rivington). Eddy har stickat klart sin Black Swan, en kofta i 100% cashmir som gulliga Eva i Stäket erbjöd sig skicka mer utav i fall det inte skulle räcka. Eddy ville också ha en fanfar eftersom hon stickat klart sin vattenmelons-kofta som varit ett UFO nästan ett år. Inspirationen har hon hittat i denna snygga Alana Dakos variant.

Sedan har ju Tour de Fleece dragit igång med råge och eddy har nu spunnit klart sin polwarth-kamelblandning i karamellfärger. I vårt ravelryforum har vi dessutom startat upp en "Flash your stash-tråd" och vi är bägge djupt imponerade utav Miasticks underbara UFO-inlägg.

Vi fördjupar oss i Ravelrys underbara värld och för ni som inte hittat hit än gör ju bäst i att klicka in sig här. Om ni vill så kan ni bli vänner med Eddy och Maria (och de andra två sötnosarna såklart) och även ansluta er till Marias grupp. Och vår grupp med såklart!

I veckans favoriter tipsar vi om gamla godingar som funnits med sedan länge. På sjalfronten har vi kärat ner oss i Gail, Flukra och Aestlight.
Eddy gillar även den fina twistade västen Ingrid som Maria jämför med Moebius. De är även förtjusta i de tokfina sockorna Bumble Bee Socks, kjolen Prairie skirt och Beatnik som Clara gjort en fin version av. Marias sista tips är tröjan Flyte fair-isle pullover, en riktig godning!

I veckans intervju får vi möta Stephanie Dosen, mer känd som Tiny Owl Knits. Hon har gjort flera underbara mönster som tillexempel den fantastiska Beekeepers Quilt, Hopsalots, Deer With Little Antlers Hat, Mr Fox Stole My Heart och The Woodsy Association. Ni har även chansen att vinna ett utav hennes fantastiska mönster i denna veckans tävling. Klicka in er på avsnittet för allt om detta.

Ha en helt fantastisk helg och happy listening!
/stick with us podcast-gänget23 kommentarer:

 1. Hej!
  Bra genomgång av Ravelry! Jag använder hjälpknappen (den som ser ut som en livboj) för att markera projekt som ger mig extra hjälp eller inspiration. I motsats till det ni sa: De syns om du senare startar ett eget projekt länkat till mönstret! Supersmart!
  Härlig intervju och jag håller på med Beekeepers filten, men jag låter den ta tid- ungefär som Eddys momorsrutefilt- en bit då och en då.
  Hopsalots tofflorna ser ju intressanta ut, dem skulle jag kunna tänka mig att sticka!
  Tack och hej/Heidi

  SvaraRadera
 2. Tack för ett underbart avsnitt. Jag gillade extra mycket intervjun med Stephanie, speciellt att hon pratade från hjärtat!

  Om jag skulle vinna, önskar jag mig "meow mitts". De var urgulliga!

  SvaraRadera
 3. Bra avsnitt! Själv har jag hängt på Ravelry sedan 2008 men utan att lägga till några vänner. Vad snällt av er att bjuda in oss lyssnare att bli era Ravelry-vänner.

  SvaraRadera
 4. Sier som de andre, fin gjennomgang av Ravelry.

  Men egentlig kom jeg inn for å si at jeg virkelig kjente igjen hva Tiny Owl Knits sa da hun sa: Ikke la noen lage dette, ikke la noen lage dette. Alle ideene en har blir ofte liggende en stund, ja, og så krysser man fingrene for at ingen kommer ut med før en selv. Veldig fint intervju, interessant.

  SvaraRadera
 5. Verkligen ett jättebra avsnitt, där jag fick många tips om hur jag kan använda mig av Ravelry. Har varit medlem sedan 2007, men har inte varit så aktiv och bara lagt in en liten del av mina projekt. Nu hoppas jag att det ska bli ändring.
  Trevlig intervju med Stephanie och jag tycker bäst om The Woodsy Association.  SvaraRadera
 6. Åh, jag skulle vilja vinna the woodsy association, då skulle jag använda diagrammen till att sticka vantar och mössa i handspunnet till min man :)

  Tackar för ett trevligt avsnitt :)

  SvaraRadera
 7. Helt fantastisk intervju, så härligt att höra hennes röst, Jag älskar hennes mönster och hennes Wear the Wild Things Are har legat mig warmt om hjärtat länge, av någon anledning har jag inte kommit till den, men nu skall det ske. Nästa projekt wear the wild things are.

  SvaraRadera
 8. Tack för ett jättebra avsnitt. Jag har varit medlem på ravelry sen januari 2012, inte så länge alltså, men det är först nu som jag har börjat använda det mer. Det har liksom gått stegvis tills jag insett storheten i det och nu fick jag ännu fler tips på hur man kan använda det.

  Jag la duktigt in alla mina garner i stashen en gång, men sedan har jag hållit noll koll på den och inte lagt in några nya. Men det skulle behövas en genomgång där för det vore verkligen bra att ha det samlat på det viset.

  Det var så roligt för jag satt och tappade bort mig bland fina mönster och designers igår ikväll, och fastnade verkligen för TinyOwlKnits. Så det var jättekul när jag hörde att hon var veckans designer, för jag skulle vilja sticka nästan alla av hennes mönster. Men jag fastnade extra mycket för ‘Catching butterflies’ så jag skulle verkligen vilja vinna det mönstret.

  SvaraRadera
 9. Tack för ännu ett bra avsnitt! Jag har varit medlem på Ravelry ett tag och lär mig långsamt alla finesser. Ett helt fantastiskt ställe!

  Har kikat på Tinyolwknits innan och hon har helt otroliga, inspirerande och fina saker. Jag skulle verkligen vilja göra en mr fox stole my heart. Sedan gillar jag Catching butterflies, mina tjejer skulle bli överlyckliga för hopsalots, jag vill ha orchids and fairy lights, forest and frills, woodland hoodlet, och sleaping beauty cowl och och och

  SvaraRadera
 10. Ship and seaside vill jag ha mönster till, tack

  SvaraRadera
 11. mr. fox stole my heart är så himla söt, men om jag vann skulle jag faktiskt ge det till en kompis som gillar rävar mer än mig.

  SvaraRadera
 12. Tack för ännu ett bra avsnitt. Det förgyller varje helg. :)

  Jag skulle vilja vinna bo peep scarf. Tänk att ha en sån rosett runt halsen när man går på kalas. :)

  SvaraRadera
 13. Nu har ni lyckats pricka in rätt ämnen för mig tre veckor i rad! Och när ni spelar in via skype får ni lite "bättre diciplin" vilket gör att det är lättare att lyssna, bra!
  Jag skulle vilja sticka "catching butterflies".

  SvaraRadera
 14. Kul att höra hur andra använder Ravelry! Vilket fantastiskt forum. Jag hade faktiskt inte hört så mycket om Stephanie Dozen innan, men The Beekeeper's Quilt har jag sett bilder på och den vill jag gärna göra!

  SvaraRadera
 15. Denna skulle jag vilja sticka i hemspunnet ullgarn tex gotlandsull med kanter färgglada färger skulle bli läckert . http://www.ravelry.com/patterns/library/gypsy-petticoat har ju äntligen kommit igång att spinna och det är tack vare ert inspirerarande pod om spinning i våras, så nu i veckan köpte jag håll i er 3 säckar olika fårull
  =) hoppas ni får en härlig vecka på öland låter supermysigt mvh Lena (en trogen lyssnare)

  SvaraRadera
 16. Vilken bra genomgång!
  Älskar Ravelry, hänger där varje dag (ja, det tar tid från stickningen men jag skulle inte ha något roligt att sticka utan Ravelry...)
  Vad kul med intervju med Stephanie Dosen, hon var faktiskt en av de första vars mönster jag blev helt kär i när jag hittade till Ravelry - har stickat 3 par Hopsalots (minst ett par varje höst), Bo peep scarf och Free Rapunzel.
  Om jag vinner önskar jag mig mönstret till The woodsy association, nu när jag äntligen behärskar stickning med flera färger vore det underbart med ett såna muddar.

  SvaraRadera
 17. Åh! Jag vill ju såklart vinna the Beekeeper's Quilt. Så underbar.

  SvaraRadera
 18. Tack för ett fint avsnitt med många bra Raverlytips. Å Stephanies röst och kreationer är ju helt fantastiska! Jag skulle bli själagla´ om jag vann mönstret till Bo peep scarf.

  SvaraRadera
 19. Moonkoosa boots vore det inte häftigt med sulor så de gick att ha som uteskor! Så himla många roliga mönster från TinyOwlKnits.

  SvaraRadera
 20. Kul med en intervju att lyssna till. Svårt att välja mönster, mycket fint. Men jag är mest sugen på "fairy castles *for storing hooks & needles*".

  SvaraRadera
 21. Tack för ett bra avsnitt! Kul att höra hur andra använder Ravelry.
  Jättekul med en inspelad intervju, också. Hoppas att andra intervjuobjekt också vill göra det så i framtiden. Blir ännu mer levande så. :)

  Så, det finns ju en hel del fina mönster av Stephanie Dosen, så det är lite svårt att välja. Efter en ordentlig kik så är jag dock mest sugen på att göra "Tiny Castles". Hur gulligt vore det inte att ha dem stående i stickhyllan, i stället för en tråkig plastbytta som jag haft länge?

  Ser fram emot nästa avsnitt! :)

  SvaraRadera
 22. Hahaha, lyssnar ikapp idag på tåget och blir mkt stolt över omnämnandet om mitt area 51- blogginlägg! :)
  Kram på er!

  SvaraRadera
 23. Sitter och lyssnar ikapp. Inser att jag varit med på Ravelry sedan... 9 oktober 2007... oj...
  MEN ibland har jag dock inte fotat och lagt in, eller meddelat vad som hänt. Fråga inte varför, men det finns massor som har stickats, som saknas. Får försöka lägga in det mesta om inte annat - foton finns på något håll. Bara hitta dem? :)
  Må så grankott...
  Bim HD

  SvaraRadera