fredag 28 juni 2013

Avsnitt 16 - Area 51Då var det fredag igen! Och idag är det Eddy och Maria bakom spakarna! För att få ihop allt tidsmässigt ni innan semestrar och efter semestrar så har vi spelat in detta avsnitt på olika platser. Ta till och med i olika länder.

Först diskuteras det löpning och Marias examen i C25K och Eddys comeback efter semestern. Eddy stickar vidare på sin Black Swan i Cashmere Doppio och har repat upp kroppen på sin Bollywood kofta,. Maria har stickat klart sin Lombard St Cardigan som också har hunnit bli ett mönster. De pratar också om Siesta Key Tee och KAL:en på A Good Yarn i Sarasota. Maria missar också att nämna att det finns en svensk KAL nu på Ravelry med. Häng med!

Maria stickar på sin nya design, Flagler Sweater som är inspirerad av ett innertak på Flagler Museum i West Palm Beach, Florida. Garnet är Magasin Duett's Supersoft. Återigen dyker eddys Mekko-klänning upp. Den får ni spana in om ni inte sett den.

Eddy och Maria avslöjar sina innersta hemligheter och Maria erkänner att hon har en Peasy, en Pergola, och ett flertal vantar och strumpor och en Nanook i lin som blivit UFO:n. Marias projekt brukar bli UFON när hon kommer till ärmarna och nämner hur hon löste det med sin Bohuskofta och Vitamin D. Eddy tipsar om att bara ha ett projekt att sticka på för att undevika UFO:n och det var just så hennes linklänning blev klar så fort

Eddy erkänner att hon har lämnat en mormorsrutefilt, sin Rivington Cowl, en Que Sera, en barnkofta, en bomullsryggsäck och en Echo Flower Shawl åt sitt öde.

Eddy och Maria försöker överrösta grannbarnen med att gå över till stash istället.

Vi pratar om Wollmeise, Cascade Eco, Kampes, Madelinetosh, Cascade 220, Semilla och Drops Karisma i en salig blandning. Sedan nämner vi även en del utav våra egenstickade projekt såsom Marias tröja till Henrik och hennes Nikita medan Eddy jämför sin garnet i sin Ballerina och sin Myrtle


Veckans favoriter är:
Mollie Flowers av Roman Sock som också gjort Ekollonväskan
Aquaphobia socks
Inspira cowl  och speciellt Enugu's projekt A F R I C A
Frost Flowers top
Scrappy Lengthwise scarf där Mirrormirror gjort en Missoni-variant
Owl Obsession
Wool Eater Blanket som även Ann-Britt med bloggen Rät och avig gjort en variant av.
Entangled Vines som Eddy vill sticka av sin Madtosh Vintage Fig

Eddy och Maria ska ju på stickläger på Öland med Stickpodds-Elin och Maria vill sticka en Cecilia efter att ha sett Mias fina variant. Eddy tänker nog passa på att starta på sin pojkväns islandströja.

Och så har vi ju såklart en vinnare utav den fina silken Anna lottade ut i förra avsnittet. Och vinnaren är.... *trumvirvel*.... FRUEDIT! Grattis! maila oss på stickwithuspodcast@gmail.com så kommer det ett litet silkespaket till dig lagom till TDF.

Det var allt för idag, ha en fantastisk vecka så hörs och ses vi snabbare än ni kan ana!
Varma hälsningar, stick with us-gänget

5 kommentarer:

 1. Eddie behöver inte var orolig över att garnet ska ta slut till sin Black Swan och att hon inte ska få tag på mer!! Jag har mer av samma färgbad. Det stämmer att kashmiren kommer från samma tillverkare som Tant Koftas Angorette. De är båda toppen garner, men tyvärr finns de endast i begränsad mängd eftersom fabriken lagt ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj vad sugen jag blev på att beställa lite till en kofta till mig med nu när jag sett Eddys fina!

   Radera
 2. hej! älskar er podd, den här veckan också! gillar att ni kommer ut med era stashar, jag har skämts för min, men inte nu längre! har förresten ingen stash kvar eftersom jag stickade upp hela (många dockor och bebiskoftor) för att jag tyckte att det var lite skämmigt ;). ville också säga att jag var inne på garnkorgen.se idag och såg att de har Cascade Ecological Wool.

  allt gott! Tove

  SvaraRadera
 3. Kom igen, vad är grejen att skämmas för att ha mycket garn? Jag fattar inte. Jag har säkert över tusen nystan och tycker det är jättehärligt att alltid ha garn när lusten faller på.
  Min pysslande vänner brukar kommentera och tycka att det är härligt..

  Titta här när ni tycker att en koffert är mycket:
  http://rivkavirkar.blogspot.se/2012/06/det-gar-over-mitt-huvud.html och http://instagram.com/p/XWX3oojVLV/#

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera