fredag 16 augusti 2013

Avsnitt 20 - Världens bästa garnkalas!

Hej alla underbara podcast-lyssnare. Det var ett tag vi hördes men idag är vi tillbaka med ett extra speciellt avsnitt, nämligen en inspelning från TantKoftas och Magasin Duetts Garnkalas. Låt oss lyssna!

Medan Eddy och Maria är i full gång med sina workshops i spetsstickning respektive
Judy's Magic Cast On tar Anna och Emma hand om inledningen och går på jakt efter sitt första intervjuoffer!

Men vi börjar med att köra våra sju snabba frågor på varandra, kanske är det något ni lyssnare vill fundera över också, här har ni dem:
 • Metall- eller trästickor?
 • Svenska eller engelska mönster?
 • Räta eller aviga maskor?
 • Spets eller flätor?
 • Strumpstickor eller magic loop?
 • Enfärgat eller melerat garn?
 • Tjockt eller tunt garn?
Vi pratar med Kamilla Svanlund som har kommit hela vägen ifrån Östersund för att vara med på Garnkalas! Om bara några veckor, närmare bestämt den 5 september, kommer hon släppa en bok tillsammans med Clara Falk som heter Vantar för alla årstider.

Emma pratar vidare med Anki och Karin, som tyvärr inte är aktiva på ravlery men som var trots allt var villiga att svara på våra snabba frågor och berätta om vad de stickar på just nu.

Anna och Emma var inte så sena med att handla hos både TantKofta och Magasin Duett.
Emma har handlat inte mindre än 500 gram av Tantkoftas Angorette
Anna började hos Magasin Duett och 3 härvor Arucania Botany Lace som nog ska få bli en Effervecence Cardigan. En kofta som Eddy just nu är i full gång med att sticka!
Anna har också lagt vantarna på två härvor Filisilk, något som Emma använt tidigare i sin Bactus.
Efter att ha pratat med Carina Dencker insåg hon att hon måste sticka en Elfe i Pakucho som är garn gjort av färgväxande bomull. Maria har stickat sin Pergola i samma garn!

Eddy och Maria tar över rodret och intervjuar Anneli som har startat Garnkampen mot cancer. Garnkampen samlar in pengar till cancerforskningen genom att sälja stickade icordarmband. De är 8-9 stycken som stickar och Annelis syster som aldrig har stickat har lärt sig att sticka bara för att kunna sticka armband till insamlingen. Garnkampen har en fondsida hos Barncancerfonden och hos Cancerfonden.garnkampen.se kan du läsa mer om hur du kan göra för att stötta garnkampen!

Vi går vidare med att få veta lite mer om Miastick!
Mia stickar just nu på Molly, som är Mias eget mönster som hon stickar i Strikklin, hon har också med sig ett UFO i form av Bohuskoftan Gotiska fönster.
I Tantkoftas garner har hon stickat en Prinsesstårtemössa och hemma ligger ett kit till en Äppelmössa och väntar.
Av Magasin Duetts garner har hon stickat en Moroccan Nights i Magasin Duetts Supersoft, samt en sjal i Onion.

Vi pratar med Petra som har webbutiken Magasin Duett som hon startade i början av året. Petra vill ha en webbutik som har det andra inte har men som samtidigt har en bredd. Hos Magasin Duett hittar du inte bara garn utan även ull, broderitillbehör och knappar.
Magasin Duett har en alldeles egen kvalité som kallas Magasin Duett Supersoft som säljs i en färgskala som är utan dess like!

Anna och Emma pratar med Eva som har tagit med sig getskinn till Garnkalaset. Eva har varit lärare på Steneby under många år. Eva har jobbat med skinn i klädesplagg och inredning i hela sitt liv och har ett företag som heter Skinnerskan. Tyvärr har hennes företag ingen hemsida att besöka i dagsläget men håll utkik för den kommer! Hos Tantkofta kan man köpa hennes naturgarvade getskinn!

Anna tar sig en pratstund med Mia. Mia stickar på en topp i Pakucho som ska bli ett nytt mönster i lite bondromantisk stil. På sig har Mia en kofta i handspunnet garn.

Eddy och Maria avslutar med att prata med Tant Kofta.
Tantkoftas, eller Lotta som hon egentligen heter, expertis ligger i hennes vackra, handfärgade garn som hon färgar med Zenit (tyvärr verkar deras hemsida inte fungerar just nu, men spana in det lite senare!). Sedan årsskiftet 2012-2013 är Lotta Tantkofta på heltid.
Tantkoftas favoritgarn är sjalgarnet Filisilk. Lotta berättar att hon jobbar på att få upp en webshop och att både hon och Petra kommer att vara med, med sina företag, på Syfestivalen i både Borås och Stockholm. Lotta kommer också att vara med på Risbrogäddornas event.

Med det här avsnittet så tackar Stick With Us Podcast för sig.
Vi är så glada för att ni har lyssnat, kommenterat och gett oss kärlek men nu är det dags att ägna sig åt andra roliga saker.
På ett eller annat sätt kommer vi att höras!

Än en gång ett stort tack till er, våra lyssnare!

//Stick With Us Podcast Crew

14 kommentarer:

 1. Så kul att ge Anna en ide' tillbaka! Tack alla fyra för i lördags!( Carina Dencker/Knitbyme-bloggen)

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte skriva att det här avsnittet har det bästa ljudet nånsin. Tänkte skriva det innan jag lyssnat klart och kollar här och ser att ni tar adjö. Tror inte det är sant och sätter mig och lyssnar klart och förstår utan att förstå att detta är det sista avsnittet. Det är med sorg i hjärtat jag tackar er för alla fantastiskt upplyftande avsnitt. HOPPAS verkligen att vi ses IRL någon gång. Kanske på stickbåten till Tallinn i oktober? Kramar och tack igen för att ni förgyllt en hel massa fredagar i år.

  SvaraRadera
 3. Åh vad tråkigt att ni ska sluta med podcasten!
  Men lyllos mig som bor i samma stad som er så jag ändå får träffa er, live dessutom.
  Jag har verkligen uppskattat podcasten, även om jag inte hunnit lyssna på alla avsnitt än :)
  Kul att bli intervjuad, haha :)
  Om någon lyssnare undrar så hade jag valt flätor. ;)
  Och sjalen jag stickat i Onion är Colchicaceae, gratismönster på Ravelry.
  Kram!!!!

  SvaraRadera
 4. Vill bara säga TACK! För att ni delat med er av er tid och ert engagemang den här tiden. Ni har verkligen gett inspiration!!! Mina fredagseftermiddagar kommer kännas trista och gråa utan er, men jag får försöka fylla dem med stickglädje istället. Och som Mia skriver, även jag har ju förmånen att få träffa er IRL ibland... Kram och tack!!!!!!

  SvaraRadera
 5. Åh vad jag kommer sakna poden! Ni har gjort ett fantastiskt jobb och inspirerat i alla fall mig att våga testa nya saker. Tack och puss och kram på er

  SvaraRadera
 6. Jag kan bara hålla med föregående inlägg: ofantligt tråkigt att ni lägger ned men jag känner stor tacksamhet över att ni har sänt, inspirerat och skapat glädje!
  TACK!

  SvaraRadera
 7. Neeeej vad trist att ni slutar med podden MEN förstår att det tar mycket tid. Ni har i alla fall inspirerat mig i massor. Lycka till med era andra roliga saker!!!

  SvaraRadera
 8. Jag tänkte lyssna på det här poddavsnittet direkt, men när jag läste att det är det allra sista ska jag vänta lite med det, för att kunna gotta mig åt det riktigt ordentligt. Kommer att sakna er! Vi behöver alla stickpoddar vi kan få :-)

  SvaraRadera
 9. Så bra avsnitt men vilket sorgligt slut.Ok det kanske är bra att sluta när ni är på topp men..............Tack för härliga 20 avsnitt.

  SvaraRadera
 10. Då här har firats födelsedag både fredag och lördag, var det först idag jag satte mig tillrätta för att ha en mysstund tillsammans med er. Helt fantastiskt att få "delta" på garnkalaset och lyssna till många intressanta intervjuer.
  Kan bara beklaga att det var sista avsnittet, men förstår att det tar mycket av er tid.
  Stort tack för all inspiration och alla tips ni gett! Kommer att sakna er, men får följa er på bloggar och Ravelry.
  Lycka till med era andra projekt!!!

  SvaraRadera
 11. Ja, då väntar jag än längre på att lyssna - läst nu flera ggr att det ÄR sista avsnittet...
  Dessutom har man ju inte möjlighet att umgås IRL heller. Så... även om jag vill lyssna på vad Mia har att säga - long time no see, miiiinst sagt... Nä...
  Och till på köpet poddar INTE stickpodden heller... jippie?
  Back to Brenda.....
  Må så grankott... eller garnkott???
  Bim HD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, Stickpodden poddar fortfarande, men inte så ofta, de kommer lite sporadiskt då och då. Håll utkik på bloggen eller fäjjan.

   Radera
 12. Det är så tråkigt att ni ska sluta med podden men förstår att ni vill göra andra saker ett tag. Ni har för mig varit en fantastisk inspiration även om jag inte är så duktig som ni verkar vara. Men detta har ju i sin tur gjort att jag bara vill testa på fler olika saker inom stickning.
  Stort tack till er för denna tiden.

  SvaraRadera
 13. Vill säga ett stort tack för de poddar som blev, dom förgyllde min vardag och mitt stickuniversum. Tack och kramar.

  SvaraRadera