fredag 22 mars 2013

Avsnitt 2 - Flerfärgsbonanza!


I Avsnitt 2 utav Stick With Us Podcast är temat flerfärgsstickning och Maria och Eddy slänger ur sig en hel uppsjö utav tips på garn, mönster och andra nödvändigheter. Alla länkar hittar du här:

Veckans avsnitt innehåller:
  • Presentation
  • Hänt i veckan
  • Avmaskat
  • Veckans Ravelryfavoriter - Flerfärgsstickning
  • Veckans Garn - Pickles Merino Tweed
  • Veckans Designer - Kirsten Jensen
  • Tävling  
Vi börjar med att prata om Eddys virkade bikini och mormorsrutehalsduk i pärlgarn och Marias bomullskofta som stickas i TantKoftas färgväxande bomull, Pakucho Organic Cotton Fingering. Maria stickar även på en Peasy till sin mamma och Eddy stickar just nu på en Lobelia som finns att hitta i sticktidningen Pom Pom Quarterly, även denna i Tant Kofta-garn fast mjukaste garnet Angorett.
Maria har fått sin fina Dauphine Shawl publicerad i tidningen The Knitter och den finns just nu att köpa i pappersformat på Press Stop och i digitalversion genom tidningsappen på iPad/iPhone och på Zinio. Den blev först teststickad av Anna och Carolina. Tack til dem! Dessutom har första avsnittet utav Stick With Us Podcast haft över 1500 nedladdningar på mindre än en vecka vilket är så tufft att vi nästan smäller av! Tack till alla som har lyssnat, länkat och hurrat! Och tack till Stickpodden för det varma välkomnandet till poddvärlden!

Maria är klar med med sin egendesignade t-shirt i Pickles Merino Tweed. Eddy är färdig med sitt monsterprojekt: bomullsklänningen Mekko vars mönster kommer publiceras inom en snar framtid och man kan hitta här. Maria berättar om sin bohuskofta Gothiska fönstret och eddy ska snart börja sticka på Blå Blomman. Dessutom tipsar Maria om bohuskofte-knit-a-longen som pågår här på blogspot och både hon och Polliver är klara med sina projekt. För den som är intresserad av att lära sig mer om virkade steeks finns Eunny Yangs tutorial att hitta här.

Våra ravelryfavoriter denna vecka är många!
Maria tipsar om The Inga hat som man kan ladda ner gratis och hennes version hittar ni här.
Eddys favorit är halskragen Die Koralle und das Meer men hon är även såld på koftan Gitane, the Sea Green version.
Maria tipsar även om sockorna Riot of Color från boken Around the World in knitted socks. Inte sock knitting around the world eller knitting socks around the world som vi sa i podden:). Både Eddy och Maria älskar denna boken och dessutom har de båda stickat dessa sockor som man kan kika på här och här.
Maria är även förtjust i koftan Shoofly och blir så till sig att hon får hjärnsläpp och tror att det är Kate Davis' (som även gjort Owls). I själva verket är det Kate GILBERT som har gjort den fantastiska tröjan.

Även Eddy har en sockfavorit och tipsar om Puckers som dessutom går att ladda ner gratis. Och det kan man även med Marias sista favorit, koftan Hundred of sheep.
Dessutom så har ju Eddy en kofta på gång där hon har kombinerat massvis med favoritmönster från både koftor och vantar. Den kan ni kika på här.

Veckans garntips är Pickles Merino Tweed som både går att köpa på pickles.no och i deras lagerbutik i Oslo. Vi tipsar även om Maria Carlander som flerfärgsstickat vantar i detta garn med urtjusigt resultat.
Veckans designer är denna vecka Kirsten Jensen som är flerfärgsprojektens drottning. Hennes första mönster någonsin var barnkoftan Old School men favoriten är Kyllene. Eddys Kirsten-favoriter är tröjan Saint Angelo och mössan Painted Leavs och Maria är förtjust i den figurstickade tröjan Urban Mandarin.
Vi har ju fått ett exemplar utav boken Flere Pickles favoritter att recencera och vi är speciellt förtjusta i Morosett, DrömmegenserNam Nam Bringebärgenser och Lun Genser. Vi tänkte även starta en knit-a-long med Pickles mönster som alla kan haka på genom vår Ravelry-grupp.

Dessutom så lottar vi ju ut ett exemplar av boken här på bloggen. Allt du behöver göra är att göra en kommentar under denna veckas show notes här på bloggen och berätta vilket Pickles-mönster som är din favorit. 
Vinnaren är nu dragen och det är signaturen lena444 som är vinnare av boken, stort grattis!

Och så drog vi ju såklart vinnaren utav förra veckans tävling som vann ett mönster utav Marias fantastiska Crystal Chandelier Shawl. Och vinnaren blev... *padampadam*.... Nornornas Garn! Stort grattis till dig! Skicka ett mail till stickwithuspodcast@gmail.com så skickar vi dig mönstret.

Stort tack allihop för att ni har lyssnat. Glöm inte bort att vara med och tävla så hörs vi igen nästa vecka. Tills dess håller vi till här på bloggen och i vårt ravelryforum.

Länkar till oss finns i vänstersidan!
Tjipp och hej!

45 kommentarer:

  1. Hej min Pickelsfavorit är Good morning sweater!

    SvaraRadera
  2. Tack för en återigen superb podcast!
    Min största picklesfavorit (jag har många picklesfavoriter) är Oslo anorak som jag faktiskt stickar en variant av just nu.

    SvaraRadera
  3. Hej och tack för en superbra pod! Veckans avsnitt föll verkligen mig i smaken. Jag är väldigt sugen på att beställa garn från pickles, och så gillar jag ju också flerfärgsstickning. Din klänning är helt fantastisk Eddy! Vilket jobb!

    SvaraRadera
  4. Ni är bäst!
    Jag älskar det här picklesmönstret: http://www.ravelry.com/patterns/library/from-norway-with-love---hat
    men har inte stickat det själv än.

    SvaraRadera
  5. Min Picklesfavorit som jag länge tänkt starta att sticka är: Knæsj cardigan! Nu tar jag och hänger på er i Ravelry och tar tag i detta! (alltså ännu ett påpörjat projekt...)De har ju väldigt många andra fina, och enkla, mönster. Och helt underbara garner! Tack för ett trevligt avsnitt på podcasten! Ha nu en underbar helg

    SvaraRadera
  6. Vimpel-tröjan tycker jag är skitsnygg!

    SvaraRadera
  7. Jag gillar många Pickles-mönster, de är så okonstlade. Just nu tycker jag om God morgen- och tett i flett -koftorna, men favoriterna varierar efter humöret.

    SvaraRadera
  8. Det finns ju så mycket snyggt att välja på, men jag är barnsligt förtjust i Puff Daddy! Någon gång ska jag ha den i mitt hem, och slåss om den med katterna... :)

    SvaraRadera
  9. hej,

    detta är min favorit:

    http://www.ravelry.com/projects/jamaren/cool-kid-hooded-hat

    så rolig att sticka!

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Mitt favoritmönster från Pickles är: http://www.pickles.no/pickles/2013/1/10/ukas-fin-flaggermuskjole-bat-dress.html Jag tycker den är döläcker :)
    /J

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Tack för trevlig lyssning! Med er i öronen gick det betydligt lättare att avsluta min 40-talsbikini med det högst otrevliga momentet att plocka upp hundratals maskor på alla möjliga håll och kanter. Eddy; klänningen är fantastisk, vilket jobb! Även Pickles är ju fantastiska-jag skulle bli jätteglad om jag vann boken! Mitt absoluta favoritmönster är "Tova tweedkåpe"-en sån vill jag ha.
    Med vänlig hälsning Åsa

    SvaraRadera
  12. Hej!
    Tack för ytterligare ett härligt avsnitt!
    Jag har bara nyligen upptäckt Pickles (genom att jag började lyssna på stickpodden tidigare i vintras), och har inte hunnit sticka något av deras mönster än. Men jag har kikat in där en hel del, och har hittat några favoriter.
    Jag gillar I <3 Me Genser och Hello New York vantarna allra mest just nu. Så enkla, men fina!
    Ser fram emot nästa avsnitt! :)
    //Carin

    SvaraRadera
  13. Vill bara tacka för en jättetrevlig pod. Vad duktiga ni är! Jag hade inte hunnit lyssna på första avsnittet när jag var på SiV och kopplade inte att det var ni när jag och mamma satt och stickade med er. Tack för en trevlig stickstund! //Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du gillar det! Lägg till en kommentar i denna tråden vilket ditt favoritmönster från Pickles är så är du med i utlottningen av en mönsterbok från just Pickles!

      Radera
  14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  15. Hej.
    Tack för ett jättetrevligt program, extra mysigt när jag sitter här nere i Tyskland och har lite hemlängtan.
    Mitt favoritmönster blir Vimpel ponchogenser.
    Linda

    SvaraRadera
  16. Det är inte lätt - tokgillar för min del

    http://www.ravelry.com/patterns/library/mellow-v-sweater

    Vet dock att detta skulle falla i god jord :)

    http://www.ravelry.com/patterns/library/fun-kit

    Fast huvudfavoriten min är nog, denna är jag störtkär i...... och dröm vore att kunna köpa originalgarn dessutom....

    http://www.ravelry.com/patterns/library/i-3-me-sweater

    må så grankott...

    SvaraRadera
  17. Mitt favorit pickles-mönster är nog Oslo-anoraken, men det finns ju så många andra fina mönster! Bebisen i magen kommer nog ha en hel del pickles-kläder i sin garderob :)

    Tack för ett bra avsnitt!

    SvaraRadera
  18. Äntligen en till pod på svenska! Love it :-)

    Jag gillar stickat i inredning, så min Pickles-favorit blir denna fina pläd.

    http://www.pickles.no/store-stjernepledd/

    SvaraRadera
  19. Jag visste inte att pickles ens fanns tills för någon vekca sedan när jag började lyssna på Stickpodden och nu er pod! Finns ju verkligen mycket fina mönster där och då har jag bara skrapat på ytan! Vill verkligen vinna boken. Jag har valt ut den lilla turbanen till bebis som är helt ljuvlig! Ser fram emot att höra nästa avsnitt - vilken dag släpper ni avsnitten?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du upptäckt ett nytt garnmärke och mönster genom oss och Stickpodden!
      Vi släpper våra avsnitt på fredag klockan tolv, så håll utkik nästa vecka!

      Radera
  20. Tack för ytterligare ett inspirerande avsnitt! Jag pendlar till Malmö från Sthlm på helgerna så releasen av avsnitten på fredagarna passar mig super, ni blir liksom mitt ressällskap! =) Min pickles-favorit i teorin är Vimpel ponchogenser http://www.ravelry.com/patterns/library/vimpel-ponchogenser--garland-sweater-poncho men den känns lite opraktisk så antingen får det bli en variant på den eller min andra pickles favorit I <3 me sweater http://www.ravelry.com/patterns/library/i-3-me-sweater.

    SvaraRadera
  21. Hej

    jag har letat som en tok efter att hitta er pod på podkicker men hittar er inte ,skulle vilja lyssna i min telefon.
    hur hittar jag den ?
    har ni någon adress som man hittar lättare?
    tack för en härlig pod i love it.
    mvh Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Om du söker på stickwithuspodcast.libsyn.com/rss så hittar du den!

      Radera
  22. Hej!
    Tack för en supermysig pod! Jag lyssnar på er på tåget på väg till jobbet samtidigt som jag för tillfället virkar mormorsrutor i väntan på garn. Har beställt garn till min Pickles favorit som är Vimpel ponchogenser <3 måhända opraktisk - men så härlig! Färgvalet stod mellan Lis och Isa - men jag valde det gröna till slut.
    Hej från Elin

    SvaraRadera
  23. Hej
    min favorit av alla pickles är dennahttp://www.ravelry.com/patterns/library/i-3-me-sweater men det finns många att välja på som är helt underbara .
    Kul med tävling , och er pod är underbar
    Glad påsk

    SvaraRadera
  24. Vilken härlig pod ni gör! Antagligen såg jag er på Siv. Eddy vet jag att jag såg, för hennes underbara klännning gick inte att missa. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tack så mycket! Ja visst så vi dig. Det var vi som barikaderade oss där dom du skulle ha kurs. Vad kul att du tycker om vår podcast!

      Radera
  25. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  26. min favorit är Puff Nord (http://www.pickles.no/puff-nord)
    Jättekul med en podcast till om stickning!

    SvaraRadera
  27. Tack för ännu ett härligt avsnitt! Bättre ljud denna gången tyckte jag.
    Satt och bläddrade igenom Pickles mönster på Ravelry och hittade en poncho som jag skrv ut mönstret till för längesedan men inte har stickat ännu så den får bi min favorit: http://www.ravelry.com/patterns/library/star-poncho-for-grownups

    SvaraRadera
  28. Tack för ännu ett inspirerande avsnitt. Ser med spänning fram mot nästa! En av mina favoriter är Flaggermuskjolen. Gillar hur ärmen är avslutad och färgen är ljuvlig.

    SvaraRadera
  29. Hej tjejer och grattis till en strålande start av en ny stickpodd, härligt och den var kanon att lyssna på, bra jobbat, jag är gärna med i tävlingen och mitt favoritmönster är garland sweater men de häftiga randiga pantsen till, precis vad vi behöver nu, en färgklick, ser fram emot fler inspirerande avsnitt

    SvaraRadera
  30. Bland Pickles mönster väljer jag några barn-mönster som favoriter. Garland Sweater, Plain Tunic och så koftan í Babykit for Liv. Fast jag gillar Mellow Sweater också. Ni ser, jag har många Pickles-favoriter. Och tack för ett bra podd-avsnitt. Denna gånger var ljudet mycket bättre.

    SvaraRadera
  31. Mina favoriter är "I 3 me sweater" och Mardi Cardi och Plain tunic och Star Poncho. Ja det finns många..

    SvaraRadera
  32. Mkt bättre ljud idag och ni snackade lugnt så man hann med i snacket. Toppen avsnitt :)
    Min favo förutom filtarna är: http://www.ravelry.com/patterns/library/baggy-wave-sweater
    / trixi

    SvaraRadera
  33. Så roligt med ytterligare en stickpod på svenska och shit, så bra ni är!!! Bland Pickles mönster är jag väldigt förtjust i de flesta, men jag älskar färgen och stilen på Knæsj cardigan. http://www.pickles.no/knsj-cardigan/

    SvaraRadera
  34. Jag fastnade för Baggy Wave-sweater.

    SvaraRadera
  35. Light sweater är min favorit.

    Anna

    SvaraRadera
  36. Hej,
    Tack för en till stickblogg på svenska, underbart!
    Mina picklesfavoriter är I love me-genser och lun genser.

    Anna/ekebo11

    SvaraRadera
  37. Det klart jag vill vara med och ha chansen till ett sådant fint pris!
    Är väldigt sugen på en Tommerhoggergenser i mörkblått. Kanske skulle ta tillfället i akt och haka på KAL-en. Blev än mer sugen efter garnrecensionen i senaste podden...

    SvaraRadera
  38. Min favorit är denna tröja med hjärtan http://www.pickles.no/i-3-me-genser/
    Roligt att ni har startat en stickpodd

    SvaraRadera
  39. Tack för en jättebra pod! Jag älskar också flerfärgsstickning, och det är jag som stickat fårkoftan. Jag kan berätta lite mer om hur det gick till. Precis som ni berättar så hittade jag koftan i en affär och fotade mönstret. Sen gick jag hem, gjorde ett stickprov och började sen med koftan. Jag hade inte stickat utan mönster förut och jag har säkert repat upp lika mycket som jag stickat. Medan jag höll på blev iamarebel (Sangmi Lee) inspirerad och utifrån mina bilder konstruerade hon sitt eget mönster. Vi blev sen båda kontaktade av Janet (Wally2) som berättade att hon konstruerat mönstret från början. Hon kunde också visa bilder på det. Jag blev så imponerad av internet och hur handarbetet färdades över kontinenterna!

    Mina flerfärgsfavoriter är "robot and traditional mash-up fair isle sweater" av elf518 och Fishy av jettshin.

    Ser fram emot fler podcasts!

    Anna Palme (AnnaKnittter -> AnnaPalme)

    SvaraRadera