torsdag 14 mars 2013

Avsnitt 1 - Murphys lag



Tjoho! Så var den äntligen här! Stick With Us Podcast avsnitt 1!

Avsnittet kan lyssnas på direkt här i läsaren eller laddas ner från iTunes via din RSS-läsare. vi vet att det har skett ett litet missöde med stereoljudet på introt men ni får ha lite överseende med det den här första gången :).
I detta avsnittet pratar vi om följande:
  • Presentation
  • Veckans Ravelryfavoriter - Halvvantar!
  • Veckans Designer - Laura Chau!
  • Veckans Garn - MadelineTosh!
  • Tävling
  • Händer i veckan
Observera att man kan anmäla sig till utlottningen fram till 21/3.



Show Notes:

Vi börjar med att presentara oss, våra bloggar och Ravelryalias: Annas blogg och alias, Marias blogg och alias, Eddys blogg och alias och Emmas blogg och alias.

Vi, Knitters in Crime, vill också länka till vår vän, The Knitting Seaman.

Veckans designer, och designerintervju handlade om Laura Chau. Vi pratar då om Knittykoftan Serrano, koftan Honey Bee och debutkoftan Lucy in the Sky. Om ni vill se Annas Honey Bee så får ni se något fint!

Vi länkade också till en himlans massa handledsvärmare! Maria tipsar om de fina Orange Butterfly Fingerless GlovesFriends of the Forest och Bodhi Mittens. Maria har stickat två i det mönstret. I Cascade och Tinde. Ett virkmönster bjöd vi också på, Veritas, Equitas, och Abra Alba Wrist Warmers. Anna tipsar om Spiralling Leaves Fingerless Gloves och Leafy Fingerless Gloves.

I Veckans Garn tipsar vi om Madelinetosh och alla hennes fantastiska garnkvaliteer. Här finns hennes  hemsida, och här finns de olika kvalitéerna. DK-tjockleken diskuteras och nån vidare definition hittar vi inte men här ser ni iallafall vad det betyder. Vi pratar också om att man kan shoppa MadTosh-garner på Garnkorgen. Maria har handlat finfint specialfärgat MadTosh garn på A Good Yarn och Anna har stickat Icing Swirl av Ysolda.

Anna brukade hänga på Penelope Craft Shop i Amsterdam och Maria tjôtar om Loop.

Till helgen är det dag för SIV! Då ska vi gå tvåändsstickningskurs med Asplund Knits. Den du!

Om du bor i Göteborgstrakten eller om du är på tillfälligt besök så kan du alltid besöka Sip and Knit som för tillfället håller till på Condeco vid NK. Bli medlem på Facebooksidan så får du alla uppdateringar.

Veckans tävling innebär att man kommenterar på detta inlägget, kanske skriver en rad om vem man är. Det man kan vinna är Marias senaste sjalmönster Crystal Chandelier. Kommentera fram till 21/3 kl 17:00!

Vi pratar också om Annas första design, Inspire Me.

Om ni har något som ni skulle vilja bidra till. Mönster att lotta ut, egenfärgat garn att lotta ut. Maila oss!

Ha en härlig helg!! 

59 kommentarer:

  1. Finns den även att ladda ner för oss som har Android? Hittar den inte via Podkicker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag har själv inte Android men det borde finnas en sökfunktion även i den readern. Isåfall söker du på http://stickwithuspodcast.libsyn.com/rss

      Radera
    2. Tack! Jag löste det själv alldeles nyss. Blev så ivrig i morse så tålamodet tröt. ;)

      Radera
  2. Jag har inte hunnit lyssna på första avsnittet än men ser fram emot det! Känner att en första lyssning är värd all min uppmärksamhet så det får bli hemma i soffan ikväll med en av mina stickningar =)

    SvaraRadera
  3. Åh, vad spännande!
    Lycka till!
    När jag söker i Itunes, stick with us podcast får jag bara upp The DIY dish stick with us :(

    SvaraRadera
  4. Hej och kul med en Göteborgspodcast, men jag hittar inte i iTunes, vet ni vad jag skall söka på?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och vad kul det var att träffa dig "live" idag!

      Radera
  5. Hej, jättekul med en till stick-podcast, men jag hittar den inte heller, varken i iTunes eller via min Podcaster-app.....

    SvaraRadera
  6. Så spännande med en stick-podcast till. Den får det bli nästa gång mannen ska se hockey på tv. Då har jag något trevligt att se fram mot.

    SvaraRadera
  7. Alla ni som inte hittar, testa adressen som Maria la ut i svaret högst upp. Jag hittade den med den adressen i Podkicker till min 'droid

    SvaraRadera
  8. Skoj med en till podcast på svenska!:) Ska lyssna när jag får ett liv igen efter tentaplugget

    SvaraRadera
  9. Ååh vad kul med ytterligare en svensk podcast. Jag hittade inte heller podden först när jag sökte på namnet men när jag skrev in hela adressen fick jag upp den i min BeyondPod-läsare på Android.
    Ska inleda mitt fredagsmys med att lyssna på podden och försöka få klart några stickningar så att jag får börja på minst en ny. Stickar förresten en Samovarkofta i ett Madelinetosh-garn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du stickar både i Madelinetosh och ett mönster av Laura Chau!

      Radera
  10. Åh så trevligt det här var :) Nu har jag lyssnat på er och virkat - det var så himla mysigt.
    Jeg har precis varit i Amsterdam och garnaffären ni pratade om (Penelope Craft) var det enda jag inte hann med :( Men jag får väl åka dit igen snart, hihi.

    SvaraRadera
  11. Oj, vad kul med en stickpodcast! Har precis suttit vid datorn och lyssnat, och får förhoppningsvis till det i mobilen också.

    Klart man ska vara med i utlottningen också!
    Kort om mig; heter Madeleine, bloggar som Yarn-Madness, designar stickmönster (mest bebis/barntröjor men lite annar skoj också!), har en hårig katt, en mindre hårig man, och håller till i Göteborg (så jag får kolla upp Sip and Knit, märker jag!).

    Jag ser fram emot många fler roliga sändningar!

    SvaraRadera
  12. Riktigt roligt med en podcast. Jag lyckades dock inte hitta den på min podcastapp på Iphonen. Gör jag något fel? Marias tips funkar inte heller.
    Jag bloggar som krakspark.blogspot.com och just nu stickar jag på en Holden Shalwette och har repat upp hela spetspartiet. Jag tycker inte att hoptagningarna som beskrivs i mönstret blev bra, de är åt fel håll. Så det är bara att göra om.

    SvaraRadera
  13. Grymt tjejer! Har lyssnat genom podden nu. Gillar't! Kram!

    SvaraRadera
  14. Jättemysig podcast! Kommer fortsätta att lyssna på er framöver! Ser fram emot nästa gång!=0))

    SvaraRadera
  15. Vad kul med en egen podcast! Ni är grymma! :) Och jag ska få åka bil med er imorgon, shit värsta starstruck-feelingen!
    Men! Madelinetosh är inte ett för- och efternamn. Eller jo, det är det. Men Madeline är inte ägarinnan (hon heter väl Amy?) och garnet heter Madelinetosh i ett ord: http://madelinetosh.com/about-us/
    Det är noga med det där när garnet är så himla fint! ;)

    :) Ses imorrn!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har du rätt i Madeline Tosh var grundarens gammel-mormor (eller farmor, svårt att veta med engelskan) man kan läsa mer om henne här http://madelinetosh.com/about-us/

      Ser fram emot att åka bil med dig också imorgon, vi skriver gärna autografer ;)

      Radera
  16. Härligt med en TILL svensk stickpod! Tack för initiativet och jättetrevlig lyssning! Å visst är uttrycket "halo" i garnsammanhang h e l t fantastiskt? Så man får gåshud. När kommer en Ravelrygrupp? Finns det möjlighet att slipa på ljudupptagningen, en utav er lät väldigt långt bort...
    Vänlig hälsning Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du gillar poden och bra att du kommer med konstruktiv kritik! Vi vill att det ska låta bra så vi kommer att jobba på att bli bättre på inspelningstekniken.

      Vi har en ravelrygrupp, du hittar den här http://www.ravelry.com/groups/stick-with-us-podcast

      Vi har inte hunnit bli så aktiva där ännu, men den finns och förhoppningsvis hinner vi komma igång med den snart!

      Radera
  17. Nu har jag även lyssnat och tackar för ytterligare en bra podcast om stickning! Extra roligt också att höra Marias röst! Jag har ju följt din blogg i flera år och även gjort ett par teststickningar av dina ursnygga mönster! Ser redan fram emot nästa avsnitt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv!! Jag är inte lika glad över att höra min egen röst. Jag låter ju helt annorlunda i huvudet :). Jag är jätteglad att du tyckte om det! Det kommer mer! :)

      Radera
  18. Jättekul med en ny podcast på svenska! Det var ett trevligt avsnitt, ser fram emot nästa! Bra med alla länkar här ovan!!! (men två ravelry-alias-länkar är fel)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att du gör oss uppmärksamma på det, ska kika på det på en gång!

      Radera
  19. Hejhej! Jättekul! Bra avsnitt! Men tyvärr ganska dåligt ljud. Maria var väldigt svår att höra och kändes som att hon satt långt ifrån. Och när ni pratade i mun på varandra och pratade samtidigt som ni skrattade var det näst intill omöjligt att höra vad ni sa. Men annars: keep up the good work!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Toppen att du ger oss konstruktiv kritik, då vet vi vad vi har att fila på till nästa avsnitt!

      Radera
  20. KUL med en ny svensk stick-podd. Denna kommer att bli ett bra komplement till Elin och Karins. Har precis stickat klart en Billowing med Madelinetosh Sock. Underbart garn! Och utlottning vill man ju gärna vara med på, såklart!

    SvaraRadera
  21. Åh, så kul med en till stickpod! Nu kan jag ha minst två mysstunder med stickprat och stickning varje vecka.
    Så måste jag säga att jag delar passionen för lövmönster i stickning! Boken i Eddys blogg hamnade genast på "vill-ha-listan" och halvvantarna Leafy Fingerless Gloves på "vill-göra-listan".
    Ser fram emot en fortsättning och lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du delar vår passion för lövmönster, det kommer nog ett avsnitt längre fram där vi riktigt nördar ner oss i ämnet!

      Radera
  22. Jättekul med ny podcast! Och såklart jag vill va med i utlottning av ett så fint sjalmönster!

    SvaraRadera
  23. Wowowiwa! Jag vill såklart välkomna er in i poddvärlden! Och jag älskar att jag fått flera poddkollegor.

    Vad kul att få lyssna på en annan svensk podcast om stickning. Jag bara satt och kände stickpeppen komma! Tjoho!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elin! Vad kul att du tycker om det! Och det kan ju inte finnas för många podcasts!

      Radera
  24. va kul me en till svensk stickpod =)
    ja håller med om att ljudet kan förbättras, var lite svårt att höra mellanåt när en av er var längre bort.

    ska bli kul och höra de andra nästa gång =)

    /Trixi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ljudet behövs jobbas på. Ingen av oss har gjort sånt här innan så vi behöver träna på att använda utrustningen. Vi har dessutom haft många tekniska problem med både hårdvara och mjukvara men vi gör vårt bästa att lösa det. Jag har alltid sett mig själv som en "loud talker" men det är jag tydligen inte. Vi sitter nämligen på samma avstånd men jag får sitta närmre micen helt enkelt aller så får vi ha två mic:ar.

      Radera
  25. Oj, oj! Hade missat detta helt. Vilket gjorde att jag igår inte uppfattade vilka som var med Eddy. Men idag har jag tagit mig en promenad och lyssnat, mycket bra.
    Roligt att känna till er (Maria och Eddy) också sedan innan på olika sätt.
    Ser fram emot att höra mer från er!
    På Ravery som sticksIDA

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad kul! Jag visste inte att du var där! Vad synd! Hade jag vetat det hade jag vetat det så hade du fått en stor kram som tack för hjälpen med teststickningen!

      Radera
  26. Grattis till premiären! :) Vad kul med en till blogg, och vilket fint mönster CC är. Ozelote heter jag på underbara Ravelry och jag bloggar på http://knittingozelote.blogspot.se/


    SvaraRadera
  27. En till podcast menar jag såklart... :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med alla föregående!! Jättekul, det blir en promenad till jobbet idag så jag kan lyssna riktigt. Jag har kikat på länkarna före så jag har koll på vad ni pratar om. Men.... nu har jag ännu mer projekt jag vill göra ;)..kofta, halvvantar och självklart sjalen!

      Radera
  28. Instämmer i lovorden om att det är roligt med ytterligare en svensk stickpod! Har lagt upp en prenumeration i telefonen och tänker lyssna på första avsnittet på väg till jobbet i morgon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt! Jag hoppas att vägen till jobbet blir liiiite roligare då :).

      Radera
  29. Vad härligt med en till Stickpod! Hittade hit via Marias mönster på Ravelry, och roligt att kunna hänga med från början. Jag är lite teknikfientlig (eller snarare teknikrädd) så jag är jättestolt att jag hittade podden i podcastern - jättelätt!Nu kan ni följa med på promenad, utan att jag behöver släpa på datorn!
    Självklart vill jag vara med i utlottningen av Marias fina sjalmönster, Crystal Chandelier.
    Liten presentation lägger jag i tråden på Ravelry, TACK för all inspiration!!!
    KarinSol

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att vi får följa med dig på promenaderna, jag ska kika en på ravelry och läsa lite mer om dig :)

      Radera
  30. Heja tjejer! kul att ni är igång, och jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk på er flotta mikrofon :) Marias håller med dig...det kan inte finnas för många podcasts!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att ni båda tycker om det! Ibland är det bra att ha en sambo med rockstjärnedrömmar. Det är han som har all utrustining ;).

      Radera
  31. Äntligen har jag fått tid till att lyssna! Sjukt bra jobbat av er. Riktigt roligt med ännu en podcast om stickning :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Amanda! Vad roligt att du tyckte om det!

      Radera
  32. Kul med en podcast till om stickning att följa! På svenska! Och ifrån mina egna hoods!

    Har nu lyssnat på första avsnittet. Två gånger till och med, för att jag lyssnade första gången igår när jag höll på att göra en ananaspaj och kände att jag missade en massa för att jag var okoncentrerad och när jag körde med elvispen. Så det blev en trevlig omlyssning idag.

    Ska bli kul att få följa med på era äventyr framöver. Bra jobbat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du gillar vår podcast! Det är kul att höra om vad ni lyssnare sysslat med när ni lyssnat på oss också. Du får vispa lite lugnare nästa gång ;)

      Radera
  33. Jag vill vara med och tävla! Jag heter Jenny, bor i Göteborg och blir färdig slöjdlärare i juni. Från början kommer jag från Småland och när jag inte pluggar eller jobbar på ett av mina tre extrajobb stickar, virkar, nålbinder, krokar, smygmaskvirkar eller kavelvirkar jag. Jag hänger med Stickklubben på torsdagar och det händer att jag besöker den formidabla garnaffären Knit & Purls stickcafé på torsdagar med! Trevlig podd och jag måste bara berömma er för den goda smaken av jingel. Äppelbo gånglåt ftw!

    SvaraRadera
  34. Åh vad roligt med en stickpodcast till =0)
    Nu har man lite mer att lyssna på när man stickar.
    Sitter med er i öronen just nu =0)

    SvaraRadera
  35. Heja er! Ännu en stickpod på svenska, vad glad man blir! Heidi heter jag och bor för tillfället i Trollhättan. Har varit med på Stickklubben i Göteborg en gång, men planerar att -när tid finns- ta mig dit fler! Det var så trevligt! Nu ska jag ta och lyssna på ert avsnitt och sticka lite på min kofta.

    SvaraRadera
  36. Hej och tack för en lärorikt och trevlig podcast!
    Elisabeth heter jag och finns på Ravelry som Bettan2010. Vill gärna deltaga i utlottningen av sjalmönster.

    SvaraRadera
  37. Kul med en till stickpod, heja heja!

    SvaraRadera
  38. Härligt med en till stickpod. Har lyssnat på hela första avsnittet och det var kanon, så härligt att sitta och pyssla med trevligt att lyssna på samtidigt. Jag både stickar och virkar men just nu krokar jag mest. Ett hantverk som inte alls utövas lika många som stickningen, men jag kan lova att det går att göra minst lika fina alster som med stickning. Tyvärr finns det inte lika många mönster, men det ger mig desto större anledning att lära mig mer och mer om krokning och sen börja skapa egna mönster.

    SvaraRadera
  39. Wey! Tvåändstickning for the win! Jag gjorde klart mina första vantar i förra veckan (http://www.ravelry.com/projects/ironi/twined-knitted-mittens). Det tog bara ett år från star till mål. Nu är jag taggad på ett par nya men ska försöka med ett par tjockare stickor så att det blir lite mindre pansarkänsla. Det blir kul att höra hur det gick för er på kursen.
    /Karin

    SvaraRadera
  40. Sent om sider tänkte jag börja lyssna på er pordcast också! Jag har inte riktigt hittat det rätta tillfället tidigare, men nu har jag flyttat & har 20-30 minuters bussresa till jobbet, så då passar det bra. Så nu ska jag se om jag hinner lyssna ikapp! ;-)

    SvaraRadera